SİİRT / TİLLO - Tillo Anadolu İmam Hatip Lisesi

Eyl

May

KURUMUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN bAŞTA ERZURUMLU İBRAHİM HAKKI HZ.LERİ'NİN ASTRONUMİ VE DİĞER İLİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINI GÖRÜP İLERİYE DÖNÜK PLANLAR KURMALARI, AKABİNDE İLİM VE İRFAN İLE MEZC OLMUŞ İSMAİL FAKİRULLAH, SULTAN MEMDUH HZ.LERİ'NİN KABİRLERİNİ ZİYARET EDEREK KÜLTÜREL VE DİNİ ANLAMDA GELİŞMELERİ İÇİN TİLLO GEZİSİ DÜZENLENMİŞTİR. ÖĞRENCİLERİMİZ, ÖĞRETMENLERİNE VE DİĞER ARKADAŞLARINA GEZİDEN EDİNDİKLERİ TECRİBELERİ VE KONU İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ YAZARAK PAYLAŞTILAR.

May

KURUMUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN KİŞİSEL GELİŞİMLERİ İLE AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAYA YÖNELİK REHBERLİK SERVİSİMİZ TARAFINDAN MOTİVASYON İÇERİKLİ VİDEOLAR, SUNUMLAR VE SÖYLEŞİLER DÜZENLENDİ.

May

KURUMUMUZ ÖĞRENCİLERİ İLE KURUMUMUZA GELEN MİSAFİRLER VE VELİLER İÇİN SÜRELİ YAYINLAR KÖŞELERİ OLUŞTURULDU.

May

öğrencilerimizde farkındalık oluşması, eğitimin ve eğitimcilerin değerini anlaması bu sayede günümüzü sağlıklı bir şekilde değerlendirmesi amacıyla Kurumumuz öğretmenleri ve öğrencileri, yıllarca öğrenci yetiştirmiş/yetiştirmekte olup hayatını eğitime adamış vefâkar öğretmenlerden, Talim Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Baki ÖZTÜRK ve Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat ŞINDAK hocalarımızla çok verimli bir söyleşide buluştular.

Mrt

"OKUMA İLE YÜKSELİR İNSAN" SLOGANI İLE YOLA ÇIKARAK, ÖĞRENCİLERİMİZE OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK OKUDUĞUNU ANLAMAK VB. BECERİLERİ KAZANDIMAK AMACI İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ BAŞLARINDA ÖĞRETMEN OLACAK ŞEKİLDE GURUPLARA AYIRDIK VE OKUMA ETKİNLİKLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK BU UYGULAMAMIZI DEVAM ETMEKTEYİZ.

Mrt

KURUMUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN TARİH, EDEBİYAT, DİN BİLİMLERİ, PSİKOLOJİ VE GELİŞİM VB. ALANLAR İLE İLGİLİ OKUMALAR VE ARAŞTIRMALAR YAPABİLMELERİ İÇİN KURUMUMUZDA İNTERNET ERİŞİMİ İLE BERABER DONANIMLI BİR KÜTÜPHANE AÇILMIŞ OLUP HER GÜN SAAT 17.00'A OKUL İÇERİSİNDEKİ İKİ SINIF DAHİL OLMAK ÜZERE KULLANIMA AÇIK TUTULMAKTADIR.

Ara

"OKUYORUM" prpjesi kapsamında okulumuzun çeşitli alanlarında öğretmenlerimiz ve öğrencilerle kitap okumaları gerçekleştirilmektedir.

Eyl

Tillo'da İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 257 yıl önce yaptığı düzenekle ekinoks tarihlerinde günün ilk ışıklarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesine okul olarak katıldık. Başa düşen aşkın gönlümüze de düşmesi için niyazda bulunduk.

IŞIK HADİSESİ

Siirt'in Tillo ilçesinde hocası İsmail Fakirullah'ın 1734'te vefatının ardından çok üzülen İbrahim Hakkı Hazretleri, "Hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyim?" diyerek arayışa girmişti. İbrahim Hakkı Hazretleri, hocası için yan tarafında kule bulunan bir türbe ve Tillo'nun yaklaşık 3 kilometre uzağında tepe üzerinde taş duvar yapmıştı.

Her yıl ekinokslarda doğan güneşin, duvarın ortasında bulunan pencereden süzülen ilk ışınları, kuledeki aynaya yansıdıktan sonra ışığın kırılması yöntemiyle pencereden türbeye ve oradan da İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucuna doğuyor. 1960'lı yıllarda yapılan restorasyonda, pencerenin yerinin değişmesi sonucu düzenek izlenemez hale gelmişti. 2011'de değişik üniversitelerinden bilim adamlarının yaptıkları çalışmayla yeni bir pencere açılarak olayın tekrar izlenmesi sağlanmıştı.

Haz

Ortaöğretim kurumu olmamız vesilesi ile ergen psikolojisi, ergenlerle iletişim, modern çağda yeni neslin duygu, düşünce ve davranışlarını anlamak adına okulumuz rehber öğretmen ve psikolojik danışmanı tarafından okul öğretmenlerine seminer düzenlendi. Z kuşağının özellikleri hakkında konuşuldu. Ailenin, öğretmenlerin, idarenin bu konu hakkında sorumlulukları ve görevleri  üzerinde duruldu.  Gencin söylediklerini eleştirmeden, küçümsemeden ve yargılamadan dinlemek ; bağımsızlaşmasını engellememek; genci, istemediği alanlara yönlendirip, zorlamamak; kapasitesi üzerinde görevler beklememek; onu aşağılamamak, başkaları ile kıyaslamamak; akranları yanında eleştirmemek, kaba davranmamak; gencin yanında tartışıp, kavga etmemek  gibi çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Haz

Milyonları zayiata uğratan ve bir yılı aşkın süredir devam etmekte olan ülkemizde de maalesef hasarının fazla görüldüğü pandemi sürecinin eğitim camiasına yıkımları fazlaca olmuştur. Popülasyon sosyal olarak etkilendiği gibi fiziksel ve ruhsal anlamda da yıpratıcı etkileri olmuştur. Bu sebeple bizler okul olarak "Neler yapılabilir?" in peşine düştük ve bir toplantı gerçekleştirdik. Sürecin uzaktan yürütülmesi her ne kadar yüz yüze verimini vermese de bizler elimizden geleni yapmaya okul olarak gayret ettik. Okulumuz müdürü, müdür yardımcıları, psikolojik danışmanı ve öğretmenleri olarak bir araya geldik. Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimiz derslerine devam ederken ayrıca beden eğitimi öğretmenimiz uzaktan eğitimlerine fiziksel aktiviteler eklemeye karar verdi. Psikolojik danışmanımız öğrencilerle motivasyon, psikolojik sağlamlılık çalışmaları adına sık sık görüşme kararı aldı. Öğretmenlerimiz koçluk sistemi dahilinde öğrencileri ile yakın takipte olmaları gerektiği kanısına vardı.  Öğrencilerimizin bedenen yanlarında olamasak da kalben yanlarında olmaya gayret ettik. Bu da okulumuzun kıymetli öğrencilerinin her ne kadar okuldan uzakta kalsalar da aslında eğitimin öğretimin hep yanı başlarında olduğunu görmelerini sağladı.

Nis

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle okulumuzda örgün eğitim ile beraber faaliyete geçecek olan Hafızlık Projesi ile alakalı toplantımızı okul müdürleriyle birlikte gerçekleştirdik.